ÚČASTNÍCI 24.roč. MF DFS KROJOVANÉ BÁBIKY: DFS JÁNOŠÍČEK Svit

DFS JÁNOŠÍČEK Svit


DaMFS Jánošíček pôsobí v meste Svit  25. rokov pod vedením manželov Horňákových pri OZ DFS Svit. Zbiera hry, piesne, tance nielen z podtatranského regiónu, ale aj iných oblastí Slovenska. Zaradil sa medzi folklórne stálice, reprezentujúce svoje umenie doma i v zahraničí. Predstavil sa  v 11 európskych krajinách  spolu 22 krát. Zúčastňuje sa pravidelne súťaží, podujatí a festivalov  na regionálnej, celoslovenskej a medzinárodnej úrovni. Niekoľkokrát  sa prebojoval na celoslovenkú súťaž do Likavky a  Šaffovej ostrohy, kde záskal vo svojej kategórii prvenstvo. Následne na to reprezentoval aj na FF Východná. Svoje prvenstvo obhájil aj niekoľkokrát na medzinárodných festivaloch Projekt Konfigurácia Talent.  Je niekoľkonásobným  účastníkom  aj na ZFS v Červenom Kláštore,  EĽRO v Kežmarku, Veniec krásy vekmi uvitý, Keď raz budem veľký a Margecanské fajnoty. 

   Súbor je  spoluzakladateľom MF DFS KB a jeho stálym účastníkom. Patrí medzi členov  VsFZ pri FÚS Slovensko a Medzinárodnej organizácii  IOV. Zapája sa aktívne aj do folklórneho hnutia, nielen svojou tvorbou, ale aj jeho formovaním v rámci svojej činnosti. 

Momentálne realizuje  foto výstavu, doplnenú komentármi a prezentačnými doplnkami o 25 ročnej činnosť DFS Jánošíček pod názvom "DFS Jánošíček 25 rokov na folklórnej scéne zachytený časom, písmom a obrazom".  

Na ktorú ste srdečne pozvaný do Svitu v čase otváracích hodín Mestskej Knižnice, ktorá potrvá do 24. júna 2022  https://fb.me/e/6tNmDomaP.






Komentáre